Tapas

Tapas

Tapas horen bij de Spaanse cultuur en zijn onlosmakelijk verbonden met de Spaanse manier van leven en worden in heel Spanje in bars en cafe’s geserveerd. Aan het opdienen ligt van oudsher een aantal praktische overwegingen ten grondslag: een drankje (hoofdzakelijk sherry of wijn) werd, om ongedierte te weren, veelal afgedekt met een stukje brood, kaas of ham. Het werd dus gebruikt als een Tapa wat een “dekseltje” is.

Met de opkomst van de barretjes ontstond de gewoonte om bij een drankje altijd iets te eten neer te zetten en tot op de dag van vandaag worden de tapas in het grootste gedeelte van Spanje veelal gratis geserveerd bij een drankje. Tegenwoordig is een tapa niet alleen meer een stukje kaas, ham of brood maar is het vooral in het noorden van Spanje Baskenland, Navarra en La Rioja verheven tot een kunst en zijn er duizenden verschillende tapas ontstaan in de vorm van kleine vis, vlees, groente, ei etc gerechtjes.

Bij Ed Smakelijk kunt u terecht voor allerlei soorten tapas. Koud en warm, vis, vlees en vegetarisch. Deze tapas catering is ambachtelijk, volgens traditionele recepten bereid. U kunt zelf uw assortiment samenstellen. We leveren de koude gerechten aan in passend servies, de warme gerechten worden in een chafing dish aangeleverd bij u thuis of op de zaak.